Duurzame Oplossingen
Category : Informatie

Energiebronnen
Duurzame energiebronnen als zon, wind en aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en weinig CO2-uitstoot. Ander voordeel is dat deze energie nooit opraakt. Dit in tegenstelling tot kolen, olie en gas. De verbranding van deze fossiele brandstoffen draagt sterk bij aan klimaatverandering.

Wij van JVH-elektroservice zijn gespecialiseerd in installatie, onderhoud en reparatie van uw warmtepompen, zonnepanelen en zonneboilers.

Zonnepanelen:
Wilt u zonnepanelen aanschaffen? Dan komt u op het juiste moment. Zonnepanelen zijn nu namelijk een stuk goedkoper in aanschaf dan enkele jaren geleden. Hoeveel kost zo’n duurzaam systeem op uw dak?

De prijzen van zonnepanelen hangen af van hoeveel zonnepanelen u plaatst. Het aantal zonnepanelen bepaalt u door te kijken naar de onderstaande factoren:

Uw energieverbruik is afhankelijk van de grootte van uw huishouden. Heeft u een klein huishouden van 2 personen? Dan ligt uw jaarlijkse elektriciteitsverbruik waarschijnlijk rond de 3.400 kiloWattuur (kWh). Door dit aantal kiloWattuur te delen door 0,85, weet u hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. Als u 3.400 kWh per jaar aan stroom verbruikt heeft u een zonnesysteem nodig met een vermogen van zo’n 4.000 Wattpiek (Wp). Dit zijn 16 zonnepanelen met een vermogen van elk 250 Wp. Laat u deze zonnepanelen installeren op uw dak? Houd dan rekening met een richtprijs van € 7.600.


Warmtepompen:
Een warm huis zónder aardgas: dat kan duurzaam met een warmtepomp. Met deze elektrische verwarming wordt uw klimaatimpact meteen een flink stuk kleiner. En als je nú een warmtepomp koopt, kun je subsidie krijgen. Check welke warmtepomp voor jouw huis geschikt is.

Er zijn 3 soorten warmtepompen:


Ongeveer 180.000 huizen in Nederland (2016) hebben al een warmtepomp, en steeds meer mensen nemen er één.

Zonneboiler:
Hoe werkt een zonneboiler? Met een zonneboiler heeft u gratis warm water van de zon.
Bij een zonneboiler wordt de straling van de zon gebruikt om de vloeistof in de heatpipes van de zonnecollectoren op te warmen. Deze warmte wordt vervolgens doorgegeven aan het buffervat dat vlakbij de cv-ketel (of warmtepomp of pelletketel) is geplaatst. Afhankelijk van de keuze van het type zonneboiler, kan deze worden gebruikt voor alleen tapwaterondersteuning, of ook voor verwarming- én tapwaterondersteuning. Met een zonneboiler kunt u dus veel besparen op uw gasrekening of in combinatie met andere duurzame bronnen geheel van het gas af.

Subsidie op zonneboilers:
De overheid verstrekt (zolang de totale subsidietoezeging niet leeg is) een aantrekkelijke subsidie vanuit de ISDE. De subsidie voor zonneboilers is aan regels gebonden en wordt toegekend zolang er geld beschikbaar is. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type systeem. Om in aanmerking te komen voor de subsidie voor de zonneboiler dient u een geldig burgerservicenummer (BSN) te hebben.  Ook buitenlandse particulieren met een woning of vakantiewoning in Nederland kunnen in aanmerking komen. Particulieren kunnen de subsidie aanvragen na aankoop van het zonneboilersysteem. Het systeem dient vervolgens binnen 6 maanden geïnstalleerd en werkend te zijn.


Wenst u meer informatie of een geheel vrijblijvende offerte, neem gerust contact met ons op.

contactformulier